2 Ocak 2010 Cumartesi

14 Şubat




Sevgililer Günü de yaklaşıyor... Ne alacam derdi başladı yine :)


 Hmmm Ben olsam neler yapardım? Diye düşünüyorum aklıma bir çok fikir geliyor.Mesela kız arkadaşınız varsa; önce güzel bir hediye alarak başlamak lazım. Eğer duygusal ve romantik bir kişilikseniz ee haliyle kız arkadaşınız da  sizden romantik bişeyler bekliyecektir.Hediye olarak ne alabilirsiniz bi düşünelim...Güzel kırmızı bir kutu alıp, İçine birçok şey koyabilirsiniz






tabii ki ikinizle alakalı şeyler olmalı mesela ona güzel bir animasyon aşk filmi hazırlatıp kutuya koyabilirsiniz bunun yanında kutuda onun için yazdığınız sözler,ikinizin resimlerinin bulunduğu güzel ve şık bir albüm,ikinizin şarkıları,ve güzel bir kolye....


Hııı bu arada kolye demişken size çok güzel bir tavsiyem olacak. Assortie'nin sevgililer gününe özel ''Aşk Cambazı''  Koleksiyonu








Açıkçası bayıldım Çünkü hem masum hemde romantik bir aşkı anlatan Kolyeler tasarlanmış. Klasik kolye tiplerinden daha farklı ve modern bi dizaynı var.ilk gördüğümde vuruldum dersem şaşırmayın kime gösterdiysem çok beğendi Sizinde beğeneceğinize eminim.Tek yapmanız gereken Aşk Cambazı kolyelerden birini seçip, aşkınızın hikâyesini anlatan figürü ona hediye etmek.Ve son olarak akşam güzel ve hoş bi yerde başbaşa bir yemekle unutulmaz bir sevgililer günü geçirebilirsiniz ne diyelim sevginiz bol olsun :)






                             İşte bu benim favorim :)



 Fiyatlar çok pahalı değil yanlış hatırlamıyorsam 20 YTL-32,5 YTL arasında
değişiyor.Yinede en yakın Assortie mağazasına gitmenizi tavsiye ederim.












 Bunların yanı sıra klasik hediyeler de almak isteyenler olabilir.kazak,Çanta,ayakkabı...vs Bu aralar her yerde indirim var şimdiden yararlanın derim.


Sıra geldi Erkek arkadaşınıza alabileceğiniz  hediyelere; Bu konuda her bayan biraz dertlidir çünkü bayanlar daha duygusal olduğu için ona bir çiçek verseniz bile mutlu olur.Kızmayın  ama erkekler; bizler gibi değilsiniz.O yüzden size  alacağınız hediye biraz özel olmalı Bu yüzden de parfüm ve saat her zaman özel hediyeler arasındadır.Güzel bir kutu içinde alacağınız parfüm ya da saati koyup bir de sevginizi anlatan bir mektup ve çikolatalardan oluşan küçük bir paket koyarsanız sizin için güzel bir sevgililer günü olacağını düşünüyorum.Tabiki her bütçeye uygun hediyeler var paranız varsa ve biraz da özel bir gün yaşamak istiyorsanız Küçük tavsiyeler bizden size...




Hep Sevgililere dair yazdık Evli olupta hala ilk günki gibi aşık olan, kendilerini sevgili gibi hisseden çiftlere her zaman hayranlık duymuşumdur.Onlar içinde Fikirlerimi söylemek istiyorum;İlk olarak eşinize (kocanıza:) hediye almak istiyorsanız;Kol düğmeleri her zaman favorimdir.Bir erkeği Tamamlayan bir aksesuar olduğunu düşünüyorum.Bunun yanı sıra parfüm klasiktir ama yinede Erkek için önemlidir.Bu Yaz çıkan bir koku var Daha önceden duydunuz bilmem PACCO ROBANNE 1 MILLION bence gerek görsel olarak gerekse koku olarak hoş ve şık olduğunu düşünüyorum.Adeta bir altın külçeyi andırıyor.Tabi tarçın ve baharatlı kokuları seven erkekler için uygun.











Bayanlara özel alınacak hediyeler ise;Her kadının beğeneceği bazı tip hediyeler vardır onlardan biride İstiridye içinde gerçek inci...Dizayn olarak cam veya istiridye kabuğunun içinde satılan inciler Her kadını mutlu edebilecek bir hediyedir.Tek taş,Pırlanta yüzük,kolye tabiki eşinizi mutlu edecek diğer hediyeler arasında.






Her yerde indirim var sevdiğiniz kişinin tarzına uyacaka cüzdan,kazak,takı...vs ve daha birçok hediye alınabilir.Bunları alacak gücünüz yoksa sevdiğiniz insana alacağını tek bir gül bile onu mutlu etmeye yetecektir Emin Olun...







30 Aralık 2009 Çarşamba




2009 ne çabuk geçti, geçen yıl daha bu zamanlar İstanbula uçuyorduk dün gibi aklımızda Şimdi yeni bir yıla giriyoruz...Her yeni yıla girerken temenniler hep aynı bu yıl bize Sağlık,Mutluluk,Bolll Para,en önemlisi çoookkk ama çokkk mutluluk getirsin klasik laflar ama gerçekler :) Acısıyla Tatlısıyla bir yılı geride bırakıyoruz.Yarın bambaşka bir yıla merhaba diyeceğiz günler aynı, su gibi geçerken hayatımızdan gidenler ve hayatımıza girenler hep farklı...Herkesin Yeni Yılını Kutluyoruz istediklerinizin ve hayallernizin gerçekleşmesi dileğiyle

Mutlu yıllar... :)

27 Aralık 2009 Pazar

suzan kardeş

Suzan Kardeş kimdir,ne iş yapar bileniniz var mı ? bilmiyorum ama ben ilk defa albümünü dinledim ve çok beğendim.İçinizde kendisini tanımayan varsa;Biraz kendisinden bahsetmek istiyorum;1960 yılında Yugoslavya'nın kosova kentinde doğan Suzan Kardeş Profesyonel çalışma hayatına 1982'de Hürriyet Gazetesi'nin fotoroman ve Şan Tiyatrosundaki oyunların saç ve makyajıyla başladı.







Birçok sinema,reklam,tiyatro,fotoğraf çekimi,kliplerde ve sahne çalışmalarında ünlü sanatçılarla makyöz ve kuaför olarak görev aldı.1995 yılından itibaren BKM'nin tüm tiyatro oyunları ,dizi ve konser organizasyonlarının,Vizontele,Vizontele Tuuba,Neredesin Firuze,Hırsız Var,Organize işler ve Hokkabaz adlı sinema filmlerinin saç ve makyaj çalışmalarını üstlendi.21 yıldır da Sezen Aksuyla sahne showlarında birlikte çalışıyorlar.







Neden Suzan Kardeş'ten bahsettim bu hafta arabada son albümünü dinledim ve çok beğendim Albüm'ün adı dikkatimi çekti özellikle ''Makyaj OdalaSI Şarkıları'' içinde Cem yılmaz,Demet akbağ,Erkan Can,Fikret Kuşkan,Güven kıraç,Halil Ergün,Haluk Bilginer,Meltem Cumbul,Nejat İşler,Olgun Şimşek,Oya Başar,Özgü Namal,Sezen Aksu,Şebnem Dönmez,Yasemin Yalçın,Yılmaz Erdoğan ve Suzan kardeş'in yorumuyla birbirnden güzel şarkılar yer alıyor.Kendisi'nin sesinide çok beğendim ayrıca her sanatçı büyük özveriyle bu çalışmaya hiçbir maddi talepte bulunmadan katkıda bulunmuş.Genelde balkan müzikleri yapan suzan kardeş'in 2007 yılında çıkan ''Bekriya ve  Balkania Bekriya II'  de yer alan şarkılar balkan müzikleri sevenleri coşturacak. Ben ilk defa son albümünü dinledim herkeze tavsiye ederim...
BARCELONA

Bu hafta Gidipte dönmek istemeyeceğiniz iki ülkeden bahsetmek istiyorum.Birisi Barcelona Diğeri ise Cape Town....İspanya'nın katalonya bölgesinin başkenti olan Barcelona Dünya turizmi açısından önemli bi yer kaplıyor.











  • santa familia
Tarihi,sanatı,mimarisi ve eğlencesi ile unutulmaz bir kent olduğunu düşünüyorum.Akdeniz'in en hareketli limanlarından birisi olan Barcelona Limanı yılda 700.000'den fazla gemiye ev sahipliği yapıyor.Barcelona demek eğlence demek sabahlara kadar süren bar ve gece klüpleriyle Kentte gidebileceğiniz çok fazla eğlence mekanı,cafe ve restaurant var.Flamenko gibi eğlenceli yöresel danslarıyla bilinen ispanyollar gece hayatını oldukça renklendiriyor....Tabiki barcelonadan bahsedipte boğa güreşlerini unutmak olmaz.İspanya'nın ulusal kültürü olarak görülen Boğa Güreşleri her yıl ispanyolların Boğa Güreşleri festivaliyle şenleniyor.Gerçi hayvan haklarının ihlal olup olmaığı da tartışılıyor ama bize garip gelse de her Ülke'nin kültürünün farklı olduğunu da kabullenmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.Eğer bu festivale katılmak istiyorsanz; biletlerinizi birkaç gün önceden almanız gerekiyor.






Barcelonaya gidipte gezilmesi gereken yerler;Sagra da Familia Kilisesi.(Guadi'nin beklide hayatında ki tüm yaşadıklarının bir dışa vuruşu olarak yansıyan bu kilise, inanılmaz çelişkilerle doludur. Duvarları, renkleri, kuleleri ile ilk bakışta tam bir karmaşa gibi görünen bu kilise Barcelona'da sanat değeri olarak oldukça dikkat çekici bir özelliği vardır.)
 La Ramblas;Barselona'nın en ünlü caddesidir. Bu cadde oldukça kalabalık neşeli ve keyifli bir caddedir. Renkli, cıvıl cıvıl mağazaları, kafeleri, hepsi birer mimari değer taşıyan evleri ile Barselona'nın kalbi gibidir. Bu sokağın sonunda Barselona limanı çıkar karşınıza, ve burada bulunan Christopher Columbus'un heykeli, Barselona'nın sembollerinden biridir.







Passeig de Gracia;Alışveriş olanakları ile ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken bu cadde ayrıca sağlı sollu bulunan ünlü sanatçıların yarattığı binalarıyla da, gezilmesi gereken caddelerden bir tanesidir.
Park Guel; yapay bir park olmasına rağmen,doğal bir parkmış gibi görünen  bu yer,Kont Eusebi Guell'in 20 hektarlık aile arazisi üzerine bir "bahçe şehir" olarak düşünülerek yapılmış olan bu yer, Gudai'nin bir eseridir.




Cape Town

Güney Afrika'nın bambaşka bir yüzüyle karşılaşmak istiyorsanız Cape Town'a mutlaka gitmelisiniz.Muhteşem doğal güzelliği ile dünyanın en cazip, en havalı ve en göz alıcı şehirlerinden bir tanesi.Cape Town’a gittiğinizde kum taşından yapılmış geniş ve yüksek tabelalar dikkatiniz çekecek.
Cape Town’un bir kısmı çok zengin.






Öyle evler var ki, insana kendini Beverly Hills’de hissettiriyor.Biraz ileride olan zenci mahalleleri pek te iç açıcı değil fakirlik en fazla o bölgelerde.






Cape Town’da mutlaka “Victoria & Alfred Waterfront”a gitmelisiniz.Burası liman bölgesi. Ama asil bir victorian hava taşıyor. Açık havada yer alan amfi tiyatroda yerel halkın yaptığı kabile danslarına tanık olacaksınız.Yine merkezde yer alan akvaryum, çok çeşitli hayvanları ile ziyaretçilere bir görsel şölen sunuyor. Derin su hayvanlarından, penguenlere, foklara kadar her hayvan var. Akvaryumun karşısında “Art Crafts Center” diye lokal bir hediyelik eşya dükkanı bulunmakta. Burada da yörenin orijinal eşyalarına göz atma fırsatı bulabilirsiniz.


Boulders Beach cape town için çok önemli biyer burada istemediğiniz kadar penguen görebilirsiniz adeta penguen cenneti gibi bir yer.Eskiden insanların dokunmasına izin veriliyormuş. Ama artık sadece bir yürüme parkuru boyunca sahili turlayıp, resim çekebiliyorsunuz.





cape town'da görmeden gelme;Clifton beach,Cape Town’un kurtuluş öyküsü Robben Adası…Table Mountain, Robben Müzesi,Ceomel Anıtı,Ümit Burnu,Masa Dağı.






cape town limanı ve masa dağı