5 Aralık 2009 Cumartesi

VİZYONDAKİLER !!!

VİZyon'a  Bu ay birbirinden değişik konularla birçokYerli ve Yabancı  film girdi.Son zamanlarda Türk yapımı filmlerin vizyona girmesi türk seyircisi için oldukça önemli,Kimisi türk sinemasının hiç bir zaman Yabancı yapım filmlerle boy ölçüşemiceğini söylese de türk sineması her geçen yıl kendini geliştirmeye devam ediyor.Bu yıl vizyona 70 Türk yapımı filmin gireceği söylendi görünen o ki Türk sineması emin adımlarla ilerliyor.

VİZYONDAKİLER


KONU: Bir derin devlet ajanının,yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşma hikayesi.





KONU: Dünya'yı 2012'de bekleyen devasa çaplı afetler, felaketler.Maya takvimi 13.döngüsünün sonuna 21 ARALIK 2012 'de gelecek ve bu tarihin ardından hiçbişey gelmiyor.Doğal olarak ortaya şu soru çıkıyor;Eğer takvim devam etmiyorsa ardından ne gelecek ?
Etidörün yorumu: Bilim kurgu sevenler için güzel bir film.




KONU: Renkler ve dijital dünya oyunculukla buluştu ,suluboya tabloları canlandı bir filme dönüştü.





KONU: Film uzaylıların Dünya ile bağlantı kurarak onların kontrollerini sağlayan bir takım güçlerin kendi menfaatleri için neler yapabileceklerini gösteriyor.



KONU: 1939'LAR Zonguldak...Çirkin olan seniha'nın güzel yengesi Mükerrem'e karşı hissettiği kıskançlık duygusu üzerine kurulu.



KONU: Birbirine kenetlenmiş 7 kişinin bir günde başına gelenleri,yüksek tempoda ve farklı bir kurguyla izleyeceksiniz.



KONU: 3 üniversite öğrencisinin insanların en çok nelerden korktuğu üzerine yapılan bir araştırma.Katılımcılar ise içsel korkularını kamera önünde ortaya çıkaracaklardır.



KONU: Küçük bir kasabada yaşayan lise öğrencisi Jennifer'ın güzelliği ile içindeki şeytansı yanın birleşmesi beklenmedik olaylara yol açar.Jennifer okulundaki erkekleri tek tek öldürmektedir.Needy, Jennifer'ın içinde bir katil barındığını öğrendiğinde arkadaşını ve çevresini kurtarmaya çalışır.Fakat bununla uğraşırken Jennifer'ın kurbanlarının sadece erkekler mi olduğu sorusu da kafasını meşgul etmektedir.  






KONU: Rıza Şenyurt Christmas mevsiminin dünyadaki en sorunlu noel babadısır.Bir kere noel babanın ne olduğunu tam olarak bilmemektedir.Sırtında dünya'nın yükünü taşıyan Noel Baba Rıza şenyurt işi sonunda öğrenir; Hayat dediğimiz şey ,çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir.






KONU: Zengin bir iş adamının ailesi ile dünya turuna çıkmasıve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor.Korsanlar iş adamı için Türkiye'den yüklü miktarda fidye isterler.Türk hükümeti de iş adamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar verir.Ancak bir diplomatın önerisi Dikkate alınarak uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebi ile bu iş için resmi bir tim değil de 'Her Türk asker doğar' sözünden yola çıkarak illegal bir tim oluşturuyor.



KONU: Leo ve kırılgan kız kardeşi Ale'nin hikayesi...Ale'nin ansızın evleneceğini duyurması,iki kardeş arasında parçalanmaya sebep olur...ve ardından gelişen olaylar iki kız kardeşin değişik ve gizemli hikayesiyle devam eder.



KONU: Bella yaşadığı vampir saldırısından sonra,doğumgününü kutlamaya Edward ve ailesinin yanına gider.Hediye paketi ile parmağını kesen bella, vejeteryan olmuş, Jasper'ı istemeyerek de olsa harekete geçirir.Bunun sonucunda Cullen ailesi Bella ve Edward'ın iyiliği için taşınmaya karar verir.



KONU: İnsanlar'ın size ne yiyip ne yiyemeyeceğinizi söylemelerinden bıktınız mı? Her gün aynı sıkıcı yiyecekleri midenize doldurmak zorunda olmak sizi hayal kırıklığına mı uğrattı ? İstediğiniz yemeği istediğiniz zaman sipariş edebileceğiniz günü mü bekliyorsunuz? Eh bekleyişiniz sona erdi...:)



KONU: 1800'LÜ yılların sonlarında İstanbul Taşkasap'ta yaşayan hürmüz,değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir.Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta,gönüllerini hoş etmekte,onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir.Onun gönlü berber eşinin dükkanında gördüğü doktordadır.
Bir hastalık uyduran hürmüz doktoru da evine getirtir ve olaylar komik bir şekilde devam eder...




KONU: Ebenezer Scrooge Noel tatiline son derece alçakça başlıyor,sadık hizmetkarına ve neşeli yeğenine bağırıyor.Ancak geçmiş,bugün ve gelecek Noellerinin hayaletleri,onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında,yaşlı scrooge görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kalır ve kalbini açarak çok geç olmadan kötü dolu yılları telafi etmek zorunda kalır.



KONU: Ablası'nın kocasıyla zorla evlendirilen bir kadının hüzünlü öyküsü ile film hayatın içindeki kadınlara yerel olarak yaklaşıyor.







KONU: İstanbul'dan marmarise uzanan.Türkiye'nin en güzel yollarında yeşeren bir kardeşlik hikayesi...

NOT: Bu sezona iddialı giren filmlerden bir tanesi,Özellikle vizyona giriş tarihinin Dünya Engelliler Gününe denk getirilmesi dikkat çekici.İyi Seyirler.



KONU: Can delice sevdiği Aybige ile bir hafta sonra evlenecektir.Ama hayatının kadınını  Çocukluk arkadaşı Ilgaz'la tanıştırdığında ,garip bişey olur;Ilgaz'ın Aybigeye karşı tutumu,şaşılacak kadar soğuktur.En sevdiği arkadaşının bu tavrı Can'ın nişanlısından kuşku duymaya başlamasına ,Aybige'nin de huzursuz olmasına yol açar.Nikahtan sonraki son hafta Aybige,Can ve Ilgaz için hayatlarının sınavına dönüşecektir. 




KONU: Yunan kökenli AmeriKalı  yönetmen A.bilinmeyen bir sebepten dolayı yarıda bıraktığı filminin çekimini tamamlamak üzere Romada'ki stüdyosuna geri döner.Film A.'nın annesinin hayat boyu büyük aşk yaşadığı iki adamla olan ilişkilerini anlatmaktadır...






KONU: Sophie Marceau Ve Monica Belluci ,fiziksel olarak yavaş yavaş başka birine dönüşen bir kadının hikayesini anlattığı,bu benzeri olmayan psikolojik gerilimde bir araya geliyorlar...





KONU: Her yıl gözden uzak ve dikkat çekmeyen bir kasabada, Dünya'nın en tehlikeli 30 suikastçisi arasında, hayatta sadece tek bir adam kalıncaya dek, kazanan 10 milyon dolarlık büyük ödüle ulaşacağı bir turnuva düzenlenir.Uzun yıllar şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Joshua çok kanlı bir intikam yolculuğuna çıkar.




KONU: Hayallerimizin iyice küçüldüğü ,ruhen sağlıklı kalmanın zorlaştığı bir dönemde geçen Bornova Bornova,sıradan hayatların çok büyük beklentilere dönüşmesini konu alıyor.



KONU: Bir mezuniyet balosu sabahı başlayıp, ertesi gün hayatları tamamen değişen gençlerin hikayesini anlatan ''Mezuniyet'' aşk, cinsellik, eşcinsellik, bekaret, cinayet ve kader temalarını işliyor.

 

KONU: ''Türk işi '' romantik komedi olarak adlandırılan ''Aşk Geliyorum Demez'', mahmutpaşa'da bir han efsanesinin hikayesini anlatıyor.Bir yardım gecesinde tanışan Ali ve Gözde birbirlerinden çok etkilenirler.Esnafında yardımıyla yapılan planlarla komik ve romantik bir hikaye başlar.