27 Kasım 2009 Cuma

KİTAP OKUMAYI SEVENLER BURAYAAAA!

    Arkadaşlar içinizde kitap okumaya bayılanlar varsa bu köşemizi çok seveceksiniz. Her ay muhakkak kitaplar hakkında bilgiler verip tavsiyelerde bulunacağız. Bugün Bir Hürrem Masalı; Cehennem Kedisi ve Kanarya "Harem", ''Yahudi Sevgili'' ve  ''Bin Muhteşem Güneş'' adlı kitabı tanıtacağız.




YAZARI

Colin FALCONER

ÇEVİREN

Solmaz KAMURAN

FİYATI

28 TL

ÖZETİ

"Bir Hürrem Masalı" ,Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük aşkı Tatar güzeli Hürrem'in kölelikten sultanlığa uzanan ve akıl almaz entrikalarla biçimlenen yaşamını gözler önüne seriyor. Bugün bile Osmanlı tarihinin en güçlü kadını olarak bilinen Hürrem Sultan, Kanuni ve Sadrazam Ali Paşa ile yaşadığı ölümcül iktidar mücadelesi üçgeninde, amaçlarına ulaşmak için her şeyi korkusuzca göze almıştır. Kendisini köle yapanlara karşı beslediği o büyük kini, sultan olduktan sonra intikam ateşiyle alevlendiren Hürrem, Kanuniyi' de amaçlarına alet etmiş, çocuklarını bile bu uğurda harcamaktan hiç mi hiç çekinmemiştir. O zamanlar dünyanın saygıyla eğildiği, herkese sözü geçen, tek bir el hareketiyle can alan - bağışlayan Kanuni Hürrem'in elinde adeta bir kukladır. İşte Kanuni bu kadar aşıktır Hürrem'e hemde kendi oğlunu bir hiç uğruna öldürtecek kadar... "Bir Hürrem Masalı" Solmaz Kamuran'ın özenli Türkçesiyle oluşturulmuş okunası bir kitaptır. Etkileyici ve sürükleyicidir. Elinizden bir an bile düşürmek istemeyeceksiniz. : )  Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyor ve yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar. İyi Bayramlar ve İyi haftasonları ! :  )





YAZARI

JENNA BLUM

ÇEVİREN

Tuğçe Ayteş

FİYATI

24 TL

ÖZETİ

Yahudi sevgili okurların yüreğinin telini titretecek kadar anlamlı ve dokunaklı bir roman.

Hatıraların yük ve sorumluluklarıyla mücadele eden iki kadının sürükleyici hikayesi
(The Boston Globe)

Blum...Almanların ve Yahudilerin benzer biçimde hayatta kalma mücadelesiyle yüzleşmesinin ve başkalarının yaşamlarını kurtarmak için bazılarının aldığı risklerin uç ölçütlerini derinden etkileyen öyküsünü resmediyor.Blum'un iç burkan hikayesi okuyanların yüreğini okşuyor,diğer yandan da onlara yardım etmeye çalışan Direnişteki Yahudiler ve Almanların savaş süresince yüzleştikleri acımasız gerçekler konusunda okuyucunun gözlerini açıyor.Hiçbir okuyucu bu romana karşı duyarsız kalamayacak.
(Tulsa World)

Editörün yorumu: Okurken çok duygulandığım ve beni derinden etkileyen kitaplardan bir tanesidir Yahudi Sevgili. İnce hayal gücüyle,Nazi vahşetini gözler önüne tüm çıplaklığıyla seren bir kitap herkesin okumasını tavsiye ederiz...
(Pandora'nın Kutusu)






YAZARI

KHALED HOSSEINI

ÇEVİREN

Püren Özgören

FİYATI

18 TL

ÖZETİ

Nereye giderseniz gidin,ülkeniz peşinizden gelir.Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar.Afganistan'ın Khaled Hosseini'de yaşadığı gibi...Bin muhteşem güneş,İlk romanı Uçurtma Avcısı'yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini'nin ikinci romanı.İçinde; Küçük yaşta evlendirilen kızlar,çocuğu olmayan kadınlar,baba'ya ya da çocukluk arkadaşına duyulan,geçmişe gömülmüş aşkları bir arada bulabileceğiniz ,Başarıyla kurduğu olay örgüsüyle,çıkmaz yolların nasıl düzlüğe açılabileceğini gösteren yaratıcı bir kalemden çıkan çok güzel bir kitap.

''Bu kentin ne çatılarını ışıldatan ayları sayabilirsin,
Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi.''


DÜNYA'DA 2009-2010 Erkek Saç Modası


Saç modelleri konusunda bayanlar kadar erkekler de hergün yepyeni saç modelleriyle modayı takip ediyor.18-30 yaş arası erkekler için saç kesimi neredeyse vazgeçilmez.Bakımlı erkek denilince ilk göz önüne gelen ayrıntı erkek saç kesimi ve modelidir.2009-2010 Erkek saç modasını sizler için araştırdık ve bakın karşımıza nasıl  ilginç saç kesimleri ve modelleri çıktı.











































tıktık






Online Sayaç

25 Kasım 2009 Çarşamba

O HALA BİR STİL İKONU


   Bildiğiniz üzere bundan tam 12 yıl önce son konserler serisini tamamlayan ve geçtiğimiz temmuz ayında maddi sıkıntılarından dolayı Londra'da tarihi son 10 konserini vermek için hazırlanırken hayatını kaybeden, sevenlerini yasa boğan popun kralı Michael Jackson şarkılarıyla, kendine özgü giyim - kuşamıyla ve modacılara verdiği ilhamla hiç ölmeyecek hep hatırlanacak gibi görünüyor.

   Michael Jackson'ın şahsına özel kült parçaları bugünün ilham öğeleri haline geldi. Özellikle geçtiğimiz senenin en çok konuşulan Balmain markasının 2009 kışı için yaptığı militer ceketler tamamen popun efsanevi kralından ilham alınarak tasarlanmıştır.


















Yurtdışında bu modayı sıkı sıkıya Rihanna ve Beyonce takip ediyor. Türkiye'deki takipçileri ise Hande Ataizi ve Hadise.    



















Hande Ataizi'nin üzerindeki ceket bize yıllaaaar önce Tom & Jerry de izlediğimiz bir bölümü hatırlattı. Tom kız arkadaşına daha hoş görünmek için evindeki perdeden kendine takım elbise yapar, omuzları daha geniş görünsün diye elbise askısını omuzunun üstüne koyar ve sonuç ne mi olur işte Hande Ataizi 'nin komik  görüntüsünün birebir aynısı  : )) Tom'un o halinin resmini bulabilseydik kesinlikle aynısı olduğunu sizde görürdünüz : )


VE SON OLARAK





Moda tasarımcısı Jean-Charles de Castelbajac, 2009 / 2010 sonbahar-kış koleksiyonu için Michael Jackson'dan esinlenip hazırladığı bu elbise yaratıcılığının ne kadar da üst seviyede olduğunu gösteriyor. Kesinlikle takdire şayan : )


P.S. R.I.P Michael! Hala 1 numarasın.

23 Kasım 2009 Pazartesi

MAKYAJ SIRLARI :)

Makyaj Yapmayan kadın mı var ? Kimi her gün,kimi ara sıra da olsa her kadın mutlaka güzel bir görünüm için makyaj yapar.Tabiki aşırıya kaçmamak şartıyla :) Güzel görünmek uğruna boya kutusundan çıkmış gibi makyaj yapmak da çok yanlış.Bu ay sizlere makyaj sırlarından söz etmek istiyoruz :)

FONDÖTEN:
 Yüzünüzün pürüzsüz görünmesini sağlar ve yüzünüzü makyaja hazırlar.Fondöten seçimi çok önemlidir.Çünkü her tene her fondöten uymaz.Fondöten alırken ten rengine uygun bir renk kullanmak önemlidir.

Stick Fondöten: Krem fondötenle kapatıcı bir aradadır.Normal ve kuru ciltler için idealdir.Cildini daha fazla Pürüzsüz göstermek isteyenler de kullanabilir.Kusurları örtmek veya kırmızı ve birden fazla tona sahip ciltler için idealdir.

Sıvı Fondöten: Kullanımı en kolay fondötenlerden bir tanesidir.Hemen her cilde uyar.Şişe veya Tüp içinde satılır.Yüzünüze uyguladığınızda hafif,renkli nemlendiriciden daha fazla,krem fondötenden daha az örter.

Krem Fondöten: Kuru ve Normal ciltler için idealdir.Koyu ve kalın kıvamına rağmen,nemli sünger kullanılarak kolaylıkla daha şeffaf bir tabaka olarak sürülebir.Kapatıcı olarak da kullanılabilir.

Köpük Fondöten: Sıkıştırılmış olarak değil,kavanozda satılır.Sıkıştırılmış olandan daha hafif ve daha şeffaftır.Kalın bir tabaka olmadan cildi pürüzsüzleştirir.Genelde olgun ciltler için önerilir nedeni;kalın krem fondötenler gibi ince çizgileri göstermez.

Hafif renkli nemlendirici: Fondötenler içinde en şeffaf ve yaz için en ideal olanı bu fondötendir.Çok açık bir renge sahiptir.

Krem-Toz Fondöten: Sürüldükten sonra kuruyarak pudraya dönüşen kremsi bir dokusu vardır.Bu nedenle ayrıca pudra sürmenize gerek yoktur.Yağlı ciltler için idealdir.İçerisindeki pudra aşırı parlamayı gidermeye yardımcı olur.

Sıkıştırılmış Pudra: Cildi hızlı ve kolay bir biçimde kapatan çift kullanımlı toz fondötendir.Islak veya kuru olarak kullanılabilir.Kuru kullanılırsa pudra özelliğini korur.Genç kızlar için idealdir.Yağ içeriği düşük,gözenekleri tıkamaz,sivilce riskini azaltır.Fırçayla uygulandığında şeffaf,süngerle uygulandığında daha kalın bir tabaka oluşturur.Nemli süngerle uygulanması krem fondötenler gibi daha çok kapatır.

Pigmentli Mineralli Pudra: Cilde yapışır.Cilde bakım yapan vitamin ve minareller içerir.Sıkıştırılmış pudrayla hemen hemen aynı görevi görür.Uygulaması kolaydır.


PUDRA:
Pudra ,makyajın vazgeçilmezidir.Teni matlaştırır,bütünlüğü sağlar ve fondöteni sabitler.İki türlü vardır;Toz pudralar: Çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir.Fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar.Kompakt Pudralar ise; Taşınma kullanım kolaylığından dolayı daha çok tercih edilir.Makyajı sabitlemek ve gün boyu rötuş yapmak için idealdir.Toz pudralara göre daha etkili sonuç verir.

ALLIK:
Allık yüze mutlu bir görünüm verir ve cilde canlılık verir.Göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini koruduğu için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uyumuna özen gösterin.

Uygulama;

Gülümseyin ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.Yoğun görünmemesi ,ayrı bir bölüm gibi durmaması
için rengi azar azar ve fırçadaki fazlalıkları üfleyerek uygulayın.

Yüzün dışına doğru ,dairesel ve hafif hareketlerle uygulamayı sürdürün.Görünümde bütünlük sağlaması için ,fırçanızı burun ucu,çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun.

Renginiz çok yoğun veya koyu kaçtıysa ten renginizden daha açık bir pudra ile yoğunluğu azaltın.

RİMEL:
Bakışlarınıza yoğunluk ,anlam ve güç kazandırır.Yorgun görünümü bir anda yok eder,canlılık kazandırır.Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre,kirpiklerinizi uzatabilir ,kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz.seçim sizin!!
Rimelinizin fırçasını düzenli olarak temizleyin.Böylelikle daha önceki kullanımlarınızdan kalmış olan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topaklık oluşturmaz.

Uygulama:

Rimelin iyi tutması için kirpikleriniz temiz ve kuru olmalıdır.Lens kullanıyorsanız rimeli sürmeden önce
lenslerinizi takmayı unutmayın.Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın.Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek iki katı sürün.

Kirpiklerinizin kurumasını bekleyin.Daha sonra ikinci katı uygulayın.

Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız,fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin.

Eğer uzun görünsün istiyorsanız;Fırçayı dik olarak tutup kirpiklerinize tek tek sürün.

RUJ:
Makyajı tamamlayan son dokunuştur.İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir.

Renk seçiminize,zevkinize ,kıyafetinizin rengine göre değişebilir.Dudaklarınız dolgunsa;yumuşak tonlarda mat renkleri tercih edin.
İnce ise;Koyu renkli parlak rujlar tercih edin.

Uygulama:

Rujunuza uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin.Dudağınızın her tarafını kaleminizle doldurun.Böylelikle hem rujunuzun ömrü uzayacak hem de silinmeye başladığında dudaklarınız cansız görünmeyecektir.

Artık rujunuzu sürebilirsiniz.Uygulamayı fırçayla yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Kalıcılığını arttırmak için iki katı sürdükten sonra fazlasını kağıt mendille alın ve ikinci  katı sürün.

Işıltılı görünüm için ,dudaklarınızın tam ortasına renksiz bir parlatıcıyı hafifçe dokundurun.

22 Kasım 2009 Pazar

MUDO'DA BU AY !!

MUDO 2009-2010 Yılı Erkek Modasından da sizlerle Paylaşmak İstediğimiz şık ve güzel şeyler var.Hadi bir göz atalım :)


 
                                                Lacivert Uzun Kollu Erkek Tişört
                                                 20,96 TL (%30 İndirimli)

Antrasit Erkek Tişört

                                                           Antrasit Erkek Tişört
                                                        11,48 TL (%50 İndirimli)

                                                                    Kapüşonlu Tişört
                                                             47,96 TL (%20 İndirimli)

                                                                   Polo Yaka Tişört
                                                                            49,95 TL

                                                       Kısa Kollu Erkek Tişört
                                                              22,95 TL

                                                           Kısa Kollu Erkek Tişört
                                                       20,96 TL (%30 İndirimli)

                                                  Gri Melanj Kapüşonlu Triko Hırka
                                                               59,95 TL

                                                  
                                                       Düğmeli Triko Siyah Hırka
                                                               59,95 TL

                                                         Beyaz Gömlek Uzun Kol
                                                         35,97 TL (%40 İndirimli)

                                                 Kareli Uzun Kollu Gömlek
                                                41,96 TL (%30 İndirimli)

                                                     Kapüşonlu Erkek Sweatshirt
                                                        39,96 TL (%20 İndrimli


                                                       Fermuarlı Erkek Triko Hırka
                                                     63,96 TL (%20 İndirimli)

                                        Çizgili Simit Yaka Erkek Triko Gri Melanj Kazak
                                                   29,98 TL (%50 İndirimli)

                                  Kapüşonlu Erkek Sweatshirt Hardal Trans Canada
                                                 39,96 TL (%20 İndirimli)

                                                    Koyu Kestane Erkek Tişört
                                                      20,96 TL (%30 İndirimli)

                                                                   Gri Erkek Tişört
                                                           17,97 TL (%40 İndirimli)

                                                         Koyu Kestane Erkek Tişört
                                                      11,98 TL (%60 İndirimli)

                                                    Polo Yaka Erkek Tişört
                                                  17,48 TL (%50 İndirimli)

                                     Erkek Yanları Cepli Pantolon Antrasit Leon
                                                  41,97 TL (%40 İndirimli)

                                                Yandan Cepli Kemerli Erke Pantolon
                                                 47,97 TL (%40 İndirimli)

                                                     Water Erkek Tişört İndigo
                                                    11,48 TL (%50 İndirimli)

                                                               Erkek Sweatshirt
                                                                  59,95 TL

                                              Clive Kestane Rengi Erkek Eşofman Altı
                                              35,96 TL (%20 İndirimli)

                                              Erkek Kısa Kol Cift Cep Gömlek
                                                  39,96 TL (%20 İndirimli)

                                                            Beyaz Erkek Tişört
                                                  11,97 TL (%40 İndirimli)

                                                            Bordo Erkek Tişört
                                                    11,98 TL (%60 İndirimli)

                                                        Polo Yaka Erkek Tişört
                                                         17,97 TL (%40 İndirimli)

                                                             Erkek Çizgili Kapri
                                                        29,95 TL (%60 İndirimli)

                                                              Bej Erkek Pantolon
                                                         29,95 TL (%60 İndirimli)