27 Kasım 2009 Cuma

KİTAP OKUMAYI SEVENLER BURAYAAAA!

    Arkadaşlar içinizde kitap okumaya bayılanlar varsa bu köşemizi çok seveceksiniz. Her ay muhakkak kitaplar hakkında bilgiler verip tavsiyelerde bulunacağız. Bugün Bir Hürrem Masalı; Cehennem Kedisi ve Kanarya "Harem", ''Yahudi Sevgili'' ve  ''Bin Muhteşem Güneş'' adlı kitabı tanıtacağız.




YAZARI

Colin FALCONER

ÇEVİREN

Solmaz KAMURAN

FİYATI

28 TL

ÖZETİ

"Bir Hürrem Masalı" ,Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük aşkı Tatar güzeli Hürrem'in kölelikten sultanlığa uzanan ve akıl almaz entrikalarla biçimlenen yaşamını gözler önüne seriyor. Bugün bile Osmanlı tarihinin en güçlü kadını olarak bilinen Hürrem Sultan, Kanuni ve Sadrazam Ali Paşa ile yaşadığı ölümcül iktidar mücadelesi üçgeninde, amaçlarına ulaşmak için her şeyi korkusuzca göze almıştır. Kendisini köle yapanlara karşı beslediği o büyük kini, sultan olduktan sonra intikam ateşiyle alevlendiren Hürrem, Kanuniyi' de amaçlarına alet etmiş, çocuklarını bile bu uğurda harcamaktan hiç mi hiç çekinmemiştir. O zamanlar dünyanın saygıyla eğildiği, herkese sözü geçen, tek bir el hareketiyle can alan - bağışlayan Kanuni Hürrem'in elinde adeta bir kukladır. İşte Kanuni bu kadar aşıktır Hürrem'e hemde kendi oğlunu bir hiç uğruna öldürtecek kadar... "Bir Hürrem Masalı" Solmaz Kamuran'ın özenli Türkçesiyle oluşturulmuş okunası bir kitaptır. Etkileyici ve sürükleyicidir. Elinizden bir an bile düşürmek istemeyeceksiniz. : )  Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyor ve yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar. İyi Bayramlar ve İyi haftasonları ! :  )





YAZARI

JENNA BLUM

ÇEVİREN

Tuğçe Ayteş

FİYATI

24 TL

ÖZETİ

Yahudi sevgili okurların yüreğinin telini titretecek kadar anlamlı ve dokunaklı bir roman.

Hatıraların yük ve sorumluluklarıyla mücadele eden iki kadının sürükleyici hikayesi
(The Boston Globe)

Blum...Almanların ve Yahudilerin benzer biçimde hayatta kalma mücadelesiyle yüzleşmesinin ve başkalarının yaşamlarını kurtarmak için bazılarının aldığı risklerin uç ölçütlerini derinden etkileyen öyküsünü resmediyor.Blum'un iç burkan hikayesi okuyanların yüreğini okşuyor,diğer yandan da onlara yardım etmeye çalışan Direnişteki Yahudiler ve Almanların savaş süresince yüzleştikleri acımasız gerçekler konusunda okuyucunun gözlerini açıyor.Hiçbir okuyucu bu romana karşı duyarsız kalamayacak.
(Tulsa World)

Editörün yorumu: Okurken çok duygulandığım ve beni derinden etkileyen kitaplardan bir tanesidir Yahudi Sevgili. İnce hayal gücüyle,Nazi vahşetini gözler önüne tüm çıplaklığıyla seren bir kitap herkesin okumasını tavsiye ederiz...
(Pandora'nın Kutusu)






YAZARI

KHALED HOSSEINI

ÇEVİREN

Püren Özgören

FİYATI

18 TL

ÖZETİ

Nereye giderseniz gidin,ülkeniz peşinizden gelir.Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar.Afganistan'ın Khaled Hosseini'de yaşadığı gibi...Bin muhteşem güneş,İlk romanı Uçurtma Avcısı'yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini'nin ikinci romanı.İçinde; Küçük yaşta evlendirilen kızlar,çocuğu olmayan kadınlar,baba'ya ya da çocukluk arkadaşına duyulan,geçmişe gömülmüş aşkları bir arada bulabileceğiniz ,Başarıyla kurduğu olay örgüsüyle,çıkmaz yolların nasıl düzlüğe açılabileceğini gösteren yaratıcı bir kalemden çıkan çok güzel bir kitap.

''Bu kentin ne çatılarını ışıldatan ayları sayabilirsin,
Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi.''


2 yorum:

  1. içinde herşeyden biras var hayata dairr çok güzel bi site olmuş tebrik ederim elinize sağlıkk çok beğendimm ;)

    YanıtlaSil
  2. sitemizi ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil