25 Kasım 2009 Çarşamba

O HALA BİR STİL İKONU


   Bildiğiniz üzere bundan tam 12 yıl önce son konserler serisini tamamlayan ve geçtiğimiz temmuz ayında maddi sıkıntılarından dolayı Londra'da tarihi son 10 konserini vermek için hazırlanırken hayatını kaybeden, sevenlerini yasa boğan popun kralı Michael Jackson şarkılarıyla, kendine özgü giyim - kuşamıyla ve modacılara verdiği ilhamla hiç ölmeyecek hep hatırlanacak gibi görünüyor.

   Michael Jackson'ın şahsına özel kült parçaları bugünün ilham öğeleri haline geldi. Özellikle geçtiğimiz senenin en çok konuşulan Balmain markasının 2009 kışı için yaptığı militer ceketler tamamen popun efsanevi kralından ilham alınarak tasarlanmıştır.


















Yurtdışında bu modayı sıkı sıkıya Rihanna ve Beyonce takip ediyor. Türkiye'deki takipçileri ise Hande Ataizi ve Hadise.    



















Hande Ataizi'nin üzerindeki ceket bize yıllaaaar önce Tom & Jerry de izlediğimiz bir bölümü hatırlattı. Tom kız arkadaşına daha hoş görünmek için evindeki perdeden kendine takım elbise yapar, omuzları daha geniş görünsün diye elbise askısını omuzunun üstüne koyar ve sonuç ne mi olur işte Hande Ataizi 'nin komik  görüntüsünün birebir aynısı  : )) Tom'un o halinin resmini bulabilseydik kesinlikle aynısı olduğunu sizde görürdünüz : )


VE SON OLARAK





Moda tasarımcısı Jean-Charles de Castelbajac, 2009 / 2010 sonbahar-kış koleksiyonu için Michael Jackson'dan esinlenip hazırladığı bu elbise yaratıcılığının ne kadar da üst seviyede olduğunu gösteriyor. Kesinlikle takdire şayan : )


P.S. R.I.P Michael! Hala 1 numarasın.

2 yorum:

  1. michael jacksonın şarkıylarıyla büyüdüm ve ölümü çok üzdü beni.ama hala modacılara ilham vermesi çok güzel bişey.

    YanıtlaSil
  2. Evet Soner, ölümüyle bizleri yasa boğan Michael Jackon'ın ölümünden sonra bile gerek dansı gerek müziği gerekse modacılara verdiği ilhamla hala bir numara olması gerçekten takdire şayan. Bazı insanlar hiç ölmez işte bu insanların en güzel örneklerinden biri de Michael Jackson.

    YanıtlaSil