18 Aralık 2009 Cuma

EVeeeeTTT  Bu hafta ilgi çekici ne yazsam diye düşünürken biraz gecelerden ve mekanlardan bahsetmek istedim.Tabiki İstanbul geceleri.. :)Şimdi içinizde başka şehirde olanlar; niye  istanbul geceleri bizimde gecelerimiz de var diyebilir. Malum büyük şehir :) tabiikii şaka bir yana sitemizde her ilden haberler vermek istiyoruz ama bu hafta ilk olarak istanbulu seçtik açılan mekanlar ve barlar .Açıkçası bazı mekanlar şıklığı,dizaynı ve yemekleriyle çok ilgimizi çekti ve sizlerin de ilgileneceğini düşündük.Hadi bir göz atalım

İlk olarak Asmalımescitteki 11 LEBRON dan bahsetmek istiyorum







.Resimlerden de görüleceği üzere mimari olarak çok farklı bir mekan.Mekan sahibi Arda Türkmen, Asmalımescit'te eskiden çantacı olan bu mekanı görünce, aradığı yerin burası olduğuna karar verir ve Lebron'u hayata geçirebileceği mekanı keşfetmek için harekete geçer ve işte gördüğüünüz gibi 11 LEBRON karşımızda.Açıkçası çok hoşuma gitti Rahat,samimi bir mekan.



Adını Rio'nun yaşanacak en güzel bölgelerden birinden alan Leblon; sıcacık atmosferi, kusursuz hizmet anlayışı ve yaratıcı mönüsüyle kısa zamanda Asmalımescit'in en çok tercih edilen mekanlardan biri haline geldi.
Yemek saatlerinde Brazilian ve Latin Lounge müzikleri çalıyor.
Ayrıca ;

GurmeBar'dan istediğiniz peynir ve şarküteri ürünlerini seçip, istediğiniz gramajlarda hazırlatabilir, şişe açtırmanıza gerek kalmadan özel yerli şaraplardan bir kadeh sipariş verebilirsiniz.









GurmeBar'da en çok tercih edilen peynir ve soğuk etler, gorgonzola, emental, mozarella, İtalyan salamı, mortadella ve bresoala.
Mekanda en çok içilen içki ise ahududu püresiyle yapılan votkalı kokteymiş.









Leblon, Pazartesi'den Perşembe'ye kadar 10.00-00.00 arası açık. Cuma ve Cumartesi gecce 04.00a kadar açık olan Leblon'da haftasonları 80'ler ve 90'lardan eski dans parçaları çalınıyor.

Leblon, General Yazgan Sokak, Tünel Geçidi İş Hanı 3/A, Asmalımescit Tel: 0 212 252 86 36






KARŞINIZDA AL JAMEL





 O kızgın çöllerin ılık rüzgarları teninizi okşayacak ve o büyülü atmosfere kendinizi bırakıvereceksiniz…Al jamel... açıkçası en başta ismi ilgimi çekti diyebilirm.Daha önce böyle bir mekan görmemiştim,Tabi görmemiştim derken bu mekanı da canlı görmedim sadece giden arkadaşlarımdan aldığım haberler ve birazda kendi araştırmalarım sayesinde diyelim.Resimlere ilk baktığımda kedimi bir an Osmanlı Zamanında gibi hissettim Tabi bide canlı görseydim nolurdu :)  Mekanın o büyülü atmosferi resimlerden bile hissedilebiliyor






Mekanda her oda farklı renk,Yumuşak minderler,sedirler de mekanın en ilginç yönlerinden bir tanesi.Açıkçası Lübnan havası veriyor diyebilirz  en azından ben öyle hissettim :) Damak zevkinin en yaratıcı lezzetleri ve tatlıları burada.
Şef’imiz Gazi Ateş ve Bilal Ateş’in sınırsız muhayyilesi ile harmanlanan, dönerli humus, falafel, tabbule, oryantal lokum ve sayısız meze çeşidi de…sizleri bekliyor.


Süleyman Seba cad. no 42-46 Akaretler Sıraevler İstanbul
Tel: 0212 2365017


İSTANBUL'un büyüsüne Kapılmak isteyenlere LEB-İ DERYA




İstanbul'un güzelliğine, Boğazın büyüsüne, güneşin batışına, ayın doğuşuna tanık olurken, "yeme - içme"nin keyfini tam olarak çıkarabileceğiniz bir mekandır. Cadde'nin karmaşasından biraz uzaklaşmak,sakin ve şık biyerde vakit geçirmek istiyorsanız  Leb-i Derya tam size göre bir yer diyebilirz.
Yaz aylarında tamamen açık terasıyla,Kış aylarında pencere sistemiyle her daim müşteri memnuniyetine dayalı bir sistemle çalışıyorlar.



Geniş mönüsü, güleryüzlü servisi, arzu ettiğniz eğlence şekline açık ortamıyla ister özel bir gününüzü kutlamak, ister rahat ortamında sohbet etmek için Leb-i Derya size uygun ortamlar hazırlar.Ambient, Chill Out, Dunya Muzigi, House mekanda çalıyor.



Ayrıca artık her pazar saat:10.00 -14.00 saatleri arasında pazar kahvaltınızı muhteşem istanbul manzarasına karşı yapabilirsiniz.
Bu arada söylemeden geçemiyeceğim birşey daha ;Leb-i Derya albümü çıkmış ve Leb-i Derya mekanlarından alabilirsiniz.
Kumbaracı Yokuşu, Kumbaracı İş Hanı, No: 115/7 Tünel Beyoğlu

(0212) 293 49 89
 
 
 
BALANS
 
Akustik, Elektronik, Funk, Pop (Yabancı), Rock, Hip Hop, House, Canlı Müzik, Minimal, Techno, POP(Türkçe),mÜZİKdinlemek,arkadaşlarınızla eğlenmek istiyorsanız Balans'a gitmenizi tavsiye ederiz. sanatçıların ve dinleyicilerin müzik kalitesini en üst seviyede hissedebileceğiniz bir mekan.



Genelde profesyonel ses kayıt stüdyolarında uygulanan bu sistem canlı müzik ve performans mekanları arasında ise Türkiye'de sadece Balans'ta bulunuyor.Genellikle konserler yapılıyor.Geçmiş aktivitelerine baktığmız zaman zengin bir konser geçmişi olduğunu görüyoruz.Örneğin;Ambient Rock'ın En Önemli İsimlerinden GOD IS AN ASTRONAUT Türkiye'ye geldiğinde girişin 50 ytl olduğu muhteşem bir konser verdi.Ayrıca;Dj Tarkan,johan Gielen,bedük,Mirkelam,Dj yahel,Kargo,Bülent ortaçgil,Pinhani&Akın eldes trio ve daha birçok grup ve sanatçı ...Diğer etkinliklerde mekanın internet sitesinden bulabilirisniz. İşte size mekandan birkaç kare...







NU PERA




Pera’daki 200 yıllık Petits-Champs pasajında 2001 Mart ayından beri misafirlerini ağırlayan Nupera, farklı tarzdaki eğlence mekanlarını bir araya toplayarak; birbirinden farklı yaşam tarzlarını, insanları müziğin birleştirici ruhuyla kişiliklerinden arınabilecekleri bir eğlence mekanı.Gün batımını sevgilinizle izleyebileceğiniz romantik dakikalar sizleri bekliyor.





Yaz aylarında açılan terastan harika bir Haliç manzarası sizi karşılıyor. Bunun dışında restoran, kafe, bar bölümleri de hizmet veriyor burada. Özel partilerinizi yapabileceğiniz alanları da mevcut.


Yeni sezona hızla başlayan Nu Pera Restaurant’ın mutfağı bu sene öğlen ve akşam yemekleri ile butik fine dining restaurant Moreish’in sahibi ve aynı zamanda aşçısı Esra Muslu’ya emanet.
Müzikler:

Ambient, Türkçe, Elektronik, Chill Out, Funk, Breakbeat, Pop (Yabancı), Jazz, Hip Hop, Latin, Dunya Muzigi, House, Canlı Müzik, Minimal, Reggae, R&B, Pop (Türkçe)
 
Yemekler muhteşem diyebiliriz;Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı, California Mutfağı, Füzyon, Atıştırma kısacası aradığnız her tarz yemeği bulabilirsiniz.
 
 
                   GECELERİN  VAZGEÇİLMEZ MEKANI
LONGTABLE
 
Çok ama çok ilginç ve şık mekanlardan bir tanesi daha.Açıkçası mekan'ın şıklığı insanı keşke orda olsam dedirtecek kadar görgemli.Tabi bu mekan için cebiniz biraz fazla şişik olması gerekiyor diye düşünüyorum.
 


Longtable Teras asmaların altında, Nişantaşı’nın ortasında bir vaha kadar büyülü... Dekorasyonundaki farklı objeler yine dikkat çekiyor. Antik Yunan dönemini hatırlatan heykeller, buzdan oluşturulan bar, büyük avizeler, hayvan figürleri şeklindeki aynalar, mumlar ile Longtable Teras'ta masal gibi bir gece geçirebilirsiniz.


mekan çok farklı lezzetler sunuyor müşterilerine.Yaz için özel hazırlanan martiniler arasında Safranlı Martini, 3 üzümlü Martini ve elbette Longtable Martini harika bir başlangıç. Yemekler ise yine ünlü şefler Gazi ve Bilal Ateş’in yeni lezzetlerinden oluşuyor.


ilginç bir ayrıntı daha ;steak makinesiyle birlikte Longtable steak çeşitleri lezzetin sınırlarını zorluyor. Steakler istediğiniz gün kadar yaşlandırılırken, çok özel yemekler ise şef tarafından masada yapılıyor.
Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı, Dünya Mutfaklarından birbirinde lezzetli yemekler sizleri bekliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tasarım,Lezzet ,Manzara ve eğlencenin buluştuğu tek adres 360 İSTANBUL sizlerle
 
 
Uluslararası ikon haline gelen 360 İstanbul, kendine özgü dokusu, kaliteli hizmeti, lezzetli mönüsü, panoramik manzarası ve eğlenceleri ile misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor.


Dünyadaki yeni trendleri takip eden 360 İstanbul'un zengin ve lezzetli mönüsünü mekânın ortağı olan, ünlü şef Mike Norman hazırlıyor.


Öğle yemekleri dahil, iş toplantılarınız, tanıtımların  ve İstanbul'un tüm güzelliğini karşınızda bulacağınız manzaranın keyfini, herkesle paylaşabilirsiniz.









Jazz, House ağırlıklı müzikler çalıyor.Kuzu sırt, ördek konfit ve rakı ile terbiye edilmiş levrek Şrf'in tavisye ettiği yemeklerden.
Unutmadan; CAm kenarına oturursanız mekanın tadına daha çok varırsınız bizden söylemesi : )
 
 
 
 
 





LACİVERT




Boğazı’nın en romantik manzarasına eşlik eden, alabildiğine lacivert bir deniz


Günbatımında...
Gün ortasında...
Akdeniz Mutfağı'nın seçkin lezzetleri, İstanbul boğazının en romantik manzarasıyla bütünleşiyor. Lacivert Restaurant, tarihi bir boğaz yalısında, yaz aylarında olağanüstü bir rıhtımda, kış aylarında ise manzarayı içine alan yeni tasarımıyla, camekanlı sıcacık salonlarında, 1999 yılından bu yana hizmet veriyor.





Bugün "Lacivert Restorant"la bütünleşen Anadolu Hisarı'ndaki bu tarihi ikiz yalı, pek çoğumuzun aşina olduğu bir mekan. Geçmiş yıllarda, Yeşilçam'ın siyah- beyaz ya da renkli çok sayıda filmine ev sahipliği yapmış. Türkan Şoray'dan Filiz Akın'a, Yılmaz Güney'den Tarık Akan'a pek çok ünlü sanatçı, bu yalıda çevrilen filmlerde rol almış.

Lacivert Restaurant, sağlıklı Akdeniz mutfağının rafine tadlarını sunmanın yanı sıra, Türk Mutfağı'na da ayrı bir önem veriyor. Zaman zaman yabancı şefleri kendi mutfağına davet ederek, hem mutfak ekibine yepyeni bir dinamizm aşılıyor, hem de Türk mutfağı adına kazanç olabilecek yepyeni deneyimlere olanak tanıyor.



Favori mekanlarımdan bir tanesi olan lacivert'te; Yaz aylarında, rıhtımda, beyaz örtülü masalarda, bol güneşli, bol esintili; Kış aylarında rıhtımı aratmayan, camekanlı sıcacık salonlarında deniz gören masalarda yapılıyor kahvaltı... Pazar kahvaltısında "olsun" dediğiniz her şeyi açık büfede bulacaksınız, ancak çok daha fazlası var. Lacivert mutfağının usta olduğu hamur işleri ve tatlılar zengin çeşitleriyle sofranızda yer alırken, özellikle börekler dikkat çekiyor; Kol börekleri, su böreği, otlu börekler, kızartma börekler damak çatlatıyor. Pazar kahvaltısı için çeşit çeşit şerbet hazırlıyorlar. Hem lezzetli, hem faydalı şerbetleri yüzyıllar öncesinden süregelen geleneğin bir devamı olarak da görüyoruz.
 
 


1997`den bu yana VOGUE


açıldığı günden beri İstanbul’un en gözde mekanları arasındaki yerini başarıyla koruyor.


                                    
 Dünya mutfağının özel lezzetlerini kendi yorumu ile sunan bu mekan;200 çeşitten fazla şarabı barındıran en zengin içerikli şarap mönüsüne sahip puro kültürünün seçkin örnekleri de sunuluyor.Pazar günleri 10:30 -16:00 arasında açık büfe kahvaltı servisi bulunan Vogue Restaurant & Bar’da lezzetli yiyeceklere keyif ve Boğaz manzarası eşlik ediyor.Vogue için özel olarak üretilen beyaz ve kırmızı House Wine’lar ile zeytinyağları restoranda yemeklere eşlik ettiği gibi, dileyen misafirlerin alımına da sunuluyor.
 
BABYLON




Türkiye 1. Uluslararasý Müzik Endüstrisi Ödüllerinde “En iyi Mekan” ödülünü alan BabyLON kültürlerarası bir anlayışla müzikseverlere farklı bakış açılarının toplandığı düzenli ve zengin bir program sunuyor. Yeryüzünün farklı seslerini müzikseverlerle buluşturan Babylon yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor



Bize göre istanbuldaki canlı müzik yapan yerlerden en iyisi diyebiliriz Çünkü;akustik tasarımı ve teknik donanımıyla dinleyicilere müzik ziyafeti veren bir mekan.Babylonda bu ay :
19 Aralık Cumartesi İlhan Erşahin's İstanbul Sessions featuring Erik Truffaz jazz (ayakta 35,öğrenci 25)
22 Aralık 2009 Salı Anadolu'nun Kayıp Şarkıları,İlk defa bu projede arka planda Anadolu’da pamuk tarlalarında çalışırken şarkı söyleyen kadınların görüntülerini izlerken, aynı anda gerçekleştirilecek canlı müziğe tanıklık edeceksiniz. (ayakta 25,öğrenci 15)
24 Aralık 2009 Perşembe Kolektif İstanbul,yorumlayan Kolektif, enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert müzisyenleriyle doğaçlama bir şölen sunuyor.(Ayakta 20 TL Öğrenci 15 TL)





25 Aralık 2009 Cuma saat: 22:00 Bora Uzer Beverly Knight, Jocelyn Brown, Estelle ve Roy Ayers gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan bora uzer Soul, pop, R&B ve caz çizgileriyle müzik ziyafeti vermeye hazırlanıyor.(Ayakta 35 TL Öğrenci 25 TL)

11 Şubat 2010 Perşembe saat: 21:30 Oi Va Voi Londralı altı genç müzisyenin kimlik arayışlarının dahiyane sonucu olarak ortaya çıkmış bir grup olan Oi Va Voi çingenelerin dünyasına bambaşka bir kapıdan girerek dünya çapında büyük bir ün kazandı. Daha hiçbir albümleri yayınlanmadan, BBC Radio 3 World Music Boundry Crossing ve Listener kategorilerinde ödül alan Oi Va Voi, Yiddish konuşma dilinde “Aman Tanrım” anlamına geliyor.Bu konseri kaçırmayın deriz.(Ayakta 30 TL Öğrenci 20 TL )

13 Şubat 2010 Cumartesi saat:  22:00 Shantel Dj Set sizlerle...Ülkemize pek çok kere gelen Ünlü Dj 13 şubatta da BabyLon da sizlerle buluşacak.Goran Bregoviç, Boban Markoviç, The Rootsman, Fanfare Ciocarlia gibi isimleri bir araya getirdiği setleriyle ayaklarınızı yerden kesecek bir performans için Babylon'da Biletlerin günler öncesinden tükendiği bu konsere sizde katılmak ve bu muhteşem eğlenceyi unutmamak için elinizi acele tutun deriz :)


 


2 yorum:

  1. oncelikle sitenizi yakindan takip ettigimi bilmenizi isterim... yeni bir olusum icinde olmaniza ragmen bizimle paylastiginiz konular cok guncel ve ilgi cekici konular. hepimizin bildigi gibi istanbul gecelerinin hepimizin icin ayri bir tadi ve guzelligi var :) sayenizde hic kesfedilmemis cok kaliteli ve dizayn ve ilgi cekisi tasarimlari olan bir cok mekan hakkinda bilgi sahibi olduk... basarilarinizin devamini dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileklerin için teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil